Nederland staat op dit moment op de achtste plek qua COVID-19 gerelateerde sterfgevallen. Het wordt pijnlijk duidelijk dat in veel landen de intensive care units een tekort hebben aan beademingsapparatuur. Tot overmaat van ramp ligt de gemiddelde COVID-19 patient ook veel langer aan de beademingsapparatuur dan was verwacht.

CORONA PIONIERS

Dat wij van RouwTesla fan zijn van Tesla steken we niet onder stoelen of banken. Het is mooi om in tijden van crisis te zien hoe bedrijven het coronavirus te lijf gaan met innovatieve en creatieve oplossingen.

AUTO OP IC

Het is engineers van Tesla gelukt om met behulp van onderdelen van hun auto’s een prototype te bouwen om een bijdrage te leveren aan het tekort aan beademingsapparatuur. Door onderdelen te gebruiken die op voorraad zijn en die ze door en door kennen, kapen ze zo geen onderdelen weg bij bedrijven die dagelijks al beademingsapparatuur maken. Zo worden o.a. onderdelen van de vering en het scherm en de boordcomputer van het entertainment systeem van de Tesla Model 3 gebruikt.

WELZIJN BOVEN WELVAART

Het coronavirus herinnert er ons weer even aan waar het echt om gaat. Mensen en de planeet helpen, want niets is groter dan de planeet merken we nu, ook niet de economie. Bedrijven als Tesla snappen dit en handelen hier naar. Welzijn boven welvaart. Het was al mooi om te zien hoe Tesla zich inzette om de energietransitie te versnellen, maar nog mooier om te zien hoe ze nu ook levens redden op de IC.